Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

Avatar
Spude
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 209
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:44 pm

Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Spude » Ma Huhti 04, 2016 5:03 pm

Polkaistaas analyysitopic pystyyn, kun viikon verran on jo palauduttu laulukuorossa menneestä kaudesta. Pahvitilanne tällä hetkellä:

Maalivahdit
-

Veskareista Niemisellä 2v optio, joten eiköhän tuo käytetä? Jussikin käsittääkseni kertonut kiekon pelailun vielä maistuvan.

Puolustajat

Simon Backman
Brett Carson
Lasse Lappalainen
Kalle Maalahti
William Mäkinen

Sopimuksettomia/lähtijöitä

Lofqvist, Riikola, Larsson, Pärre

Sopimuksettomista ensin mainittu kolmikko lähtenee varmasti. Pärrestä en tiedä, mutta en pahastuisi jatkosopimuksesta. Top-4 pakkeja tuossa on mielestäni jo Carson ja Lappalainen, ehkä Maalahtikin ampuu tuohon sakkiin. Ison profiilin kiekollinen pakki kelpaisi, kun näihin Salcidoihin ja Lofqvisteihin on tottunut. Mitään yv:n primus motoria ei näistä nykyjätkistä oikein saa.

Joel Pyykkönen A-junnuista on mielenkiintoinen jannu. 49 matsissa 8+20 tehot, 84 jäähyminuuttia, ja kokoa massiiviset 195/95. Sanokaas analyysianssit riittääkö liike liigaan tai onko potentiaalia ylipäätään?

Hyökkääjät

Ville Koho
Tomi Leivo
Elmeri Kaksonen
Kim Strömberg
Ville Järveläinen
Valtteri Virkkunen
Joona Jääskeläinen
Matti Järvinen
Ville Vainikainen

Sopimuksettomia/lähtijöitä

McIntyre, Rau, Hämäläinen, Nokelainen, Polak, Venäläinen, Nokelainen, Jokinen, Henderson, Kettunen, Kuronen, Zboril

Lähtijäosastolla "melko varmasti" on McIntyre, Rau, Hämis, Venu, Jokinen ja Kuronen. Kettuselle ja Zborilille en löydä ensi kauden joukkueesta ruutua. Noksu jatkanee täällä, mikäli paikat kestävät ja päättää jatkaa uraansa. Hendersonille toivon jatkopahvia, kun hinta/laatu-suhde on varmasti kunnossa. Liigakuviot tunteva Polak olisi myös mielestäni hyvä jatko. Mies väläytteli jo kykyjään täällä ja ehjä kesä vielä joukkueen mukana, niin saadaan seuran kuviot selkärankaan.

En ihmettelisi, mikäli Järveläisen osoite olisi ensi kaudella muualla kuin Lappeenrannassa. Järvinen ja Koho ovat hyvät mid-line sentterit. Vaikka runko on kohtuullisen hyvä, tarvitaan jälleen uudet ykkösketjun hyökkääjät tilalle. Jääskeläisen Hermes-uraa seurailin jonkun verran ja kausi meni nousujohteisesti. Kolmos- ja nelosketjuista nousu loppukaudella ykkösketjuun ja ylivoimapelaajaksi. Joona on ihan valmista kauraa ensi kauden rotaatioon Vainikaisen tämän kauden tyyliin. Siinä meillä on uusi Mankinen rakenteilla.

Projektipelaajaksi ottaisin mieluusti Jesse Paukun Jokipojista. 94-syntynyt juniorimajut läpi käynyt mies, joka pelaa loistavaa kautta Joensuussa. Ennen kautta mieheltä ei vielä mitään maagista odotettu, mutta nousi jo alkutalvesta Jokipoikien tärkeimpien pelaajien joukkoon ja tahti on kiihtynyt kohti kevättä. Paukku valittiin Mestiksen helmikuun pelaajaksi, kun painoi 7 matsissa 8+1 tehot, ja runkosarjan tehot olivat 36 matsiin 16+14=30. Tällä hetkellä on Mestiksen pleijareiden pistepörssin jaetulla kärkisijalla. Pelityyli on todella työteliäs, aktiivinen karvauspelissä ja Paukku taklaa kovaa, sekä on vahva kaksinkamppailuissa. Tykkää pelata suoraviivaista hyökkäyspeliä. Kehityskaari on vahvasti kohti liigaa ja olisi mukava, jos SaiPa nappaisi alta pois pyörimästä.

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » Ti Huhti 05, 2016 12:24 am

Todella ansiokas pohjustus!

Pöytää putsataan ihan kaksin käsin ja hyvä niin, uusi koutsi, uusi projekti, vino pino uusia pelaajia. Muuten tuo länsinaapurin tapa rysäyttää lähtijöiden nimet julki kauden päätyttyä ei olisi miusta lainkaan huonompi homma täälläkään. Vai onko se tärkeämpää, että puhutaan (lue: jossitellaan) pelien loputtua edes jostain?

Vaihtuvuuden ollessa noin laajaa, olisi Pärren jatko kyllä tietyllä tapaa toivelistan kärkipäässä. Uskoisin, että myös uusi valmennus pitäisi Pärren mieluusti täällä, edustaahan mies jo varsin vahvasti "saipalaisuutta". Perstuntuma kuitenkin on, että keltamustan puolesta alkaa kaikki olla jo annettu ja niin vain Pärrenkin matka jatkuu uusien haasteiden pariin. Perustan tämän mutun osaltaan hänen sekä erään meillä aikaisemmin pelanneen kaverin tarinoihin. Pojat haluavat vielä joskus pelata samassa joukkueessa ja toisella on ensi kaudesta pahvi, toisella ei, saa nähdä kuinka käy. Kyllähän myö tiedetään miten noissa pelaajien keskinäisissä suosittelussa voi parhaimmillaan käydä.

Hämäläisen Villen uran olisi suonut loppuvan kyllä siellä missä se alkoikin. Todella mielenkiintoista nähdä missä mies jatkaa, ulkomailleko vielä vaiko kenties Jukureihin viemään liigakokemusta? Toivottavasti ei kuitenkaan Kouvolaan..

Avatar
JIM
Sr. Member
Sr. Member
Viestit: 252
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 2:39 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja JIM » Ti Huhti 05, 2016 8:23 am

Eilen katsoin uudestaan marraskuisen tiedotustilaisuuden SaiPan valmennustiimistä kausille 2016-17 ja 2017-18. Siinä päävalmentaja Santanen sanoi, että hän uskoo nopeaan suunnanmuutospeliin ja luistelevaan ja taistelevaan jääkiekkoon. Ei siis mitään uutta ja erikoista aikaisempiin Tirkkosen vetämiin kausiin verrattuna. Vähän toivoisin, että Santanen saisi pelitavasta taklaavampaa kuin aiemmin, mutta ilmeisesti pelinopeus on tässä tärkeintä.

Ketkä edellisen kauden joukkueesta valmentajien mielestä parhaiten pystyvät noudattamaan haluttua pelitapaa, niin he jatkavat tulevan kauden joukkueessa. Tosin monta pelaajaa lähtee, joiden pitämiseen ei enää rahkeet riitä. En tiedä näkyykö CHL rosterin laajuudessa mitenkään, mutta kyllähän sitä toivoisi peliaikaa Jääskeläiselle, Kettuselle ja muille ammattilaisuransa alussa oleville pelaajille. Viime kausien perusteella en koko joukkueen rakentumisesta vielä tässä vaiheessa osaa olla huolissani, joten eiköhän tästä tule taas hieno kausi.

Avatar
KendoJuntti
Full Member
Full Member
Viestit: 149
Liittynyt: Ma Huhti 13, 2015 7:07 am

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja KendoJuntti » Ti Huhti 05, 2016 12:35 pm

Kuroselle vuoden jatko ja onhan se hyvä saada "rouhija osaston" puolelle pelaajiakin. Aikaisemmin tänä vuonna esaimaassa oli huhu-uutinen jostain Ruotsin divariin juuttuneesta pohjoisamerikkalaisesta pelaajasta, joka olisi tulossa SaiPaan. Tiedä tuosta sitten oliko kyseessä vain hiljainen uutispäivä ja jotain artikkelia piti kehitellä sivustolle...

JokiPojistakin sen verran, että aikoinaan pelejä paikanpäällä seuratessa katselin jo SaiPassa pelanneen Juuso Kaijomaan peliä. Ainakin silloin pelasi varsin pirteästi ja pisteitä näkyy syntyvän vieläkin tasaisella tahdilla. Hirveästi en muista hänen otteitaan liigassa, koska pelelä kertyi vain 8 kappaletta ja niistä onkin jo tovi vierähtänyt.

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » To Huhti 07, 2016 9:31 pm

KendoJuntti kirjoitti:Aikaisemmin tänä vuonna esaimaassa oli huhu-uutinen jostain Ruotsin divariin juuttuneesta pohjoisamerikkalaisesta pelaajasta, joka olisi tulossa SaiPaan. Tiedä tuosta sitten oliko kyseessä vain hiljainen uutispäivä ja jotain artikkelia piti kehitellä sivustolle...


Lounaspöydistä kuului huhuja tuon jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta. Valitettavasti? Ken tietää...

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » Pe Huhti 08, 2016 12:38 pm

http://www.saipa.fi/uutiset/2016/04/08/ ... o-kaytetty

Kettunen jatkaa ainakin vuoden, Suutarin, Huhtasen ja Niemisen optiot jätettiin käyttämättä. Mielenkiintoista. Järjestelläänkö tässä Hatun diiliä vuoden mittaiseksi vai onko todettu ettei riitä? Joko pitää mennä facebookkiin haukkumaan kaikki?

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » Ma Huhti 11, 2016 12:58 pm

Nieminen jättää hyvästejä Lappeenrannalle instagramissa. Kait se on uskottava, että miehen pelit SaiPassa on tältä erää pelattu, kenties jopa lopullisesti. Elättelin vielä ajatusta, että sopimusta olisi neuvoteltu vuoden mittaiseksi mutta eipä taida uudella valmennusjohdolla riittää usko. Näinköhän saadaan ensi kaudeksi sitten kokonaan uusi maalivahtikaksikko vai vieläkö Jussilla riittää kipinää?

Avatar
Spude
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 209
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:44 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Spude » To Huhti 14, 2016 1:53 am

Spude kirjoitti:Projektipelaajaksi ottaisin mieluusti Jesse Paukun Jokipojista. 94-syntynyt juniorimajut läpi käynyt mies, joka pelaa loistavaa kautta Joensuussa. Ennen kautta mieheltä ei vielä mitään maagista odotettu, mutta nousi jo alkutalvesta Jokipoikien tärkeimpien pelaajien joukkoon ja tahti on kiihtynyt kohti kevättä. Paukku valittiin Mestiksen helmikuun pelaajaksi, kun painoi 7 matsissa 8+1 tehot, ja runkosarjan tehot olivat 36 matsiin 16+14=30. Tällä hetkellä on Mestiksen pleijareiden pistepörssin jaetulla kärkisijalla. Pelityyli on todella työteliäs, aktiivinen karvauspelissä ja Paukku taklaa kovaa, sekä on vahva kaksinkamppailuissa. Tykkää pelata suoraviivaista hyökkäyspeliä. Kehityskaari on vahvasti kohti liigaa ja olisi mukava, jos SaiPa nappaisi alta pois pyörimästä.


Tähän vielä palatakseni, Paukku johdatti 1+2 tehoillaan Jokipojat Mestiksen pronssimatsissa 4-3 voittoon KeuPasta. Pleijareiden saldo 14 matsiin oli 7+10 ja tällä hetkellä selkeä pistepörssin piikkipaikka. Toki joku mikkeliläinen sieltä luultavasti kairaa lopulta ohi. Eilisen Karjalaisessa miehen kommenttia:

http://www.karjalainen.fi/urheilu/item/102505-jesse-paukku-on-valmis-kokeilemaan-siipiaan

Kausi on ollut niin hyvä, että uransa Jokipoikia edustanut Paukku on valmis astumaan isompiin kaukaloihin. Liiga kiinnostaa.
– Olen pitänyt aina Jokipojissa pelaamisesta, mutta nyt jos tulee sauma lähteä, niin siihen on tartuttava, Paukku sanoo.


Hatun lähdöstä olen harmissani. Siinä oli jätkä, joka oikeasti osasi arvostaa kaupunkia, seuraa ja etenkin sen kannattajia. Ei siis mitään vammaista kehujargonia, vaan kaikesta näki läpi, että tunteet olivat aitoja. En yleensä teinifanittele mitään pelaajia. Pelaaja on SaiPan nuttua kantava tai ei ole. Hattu on kuitenkin näitä harvoja poikkeuksia, jolle toivon oikein maittavaa uraa siellä, missä se jatkuukaan. Ehkä kohtaamme vielä!

Avatar
Murmeli
Administrator
Administrator
Viestit: 1256
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:22 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Murmeli » To Huhti 14, 2016 12:48 pm

Jussi Markkanen ja kahden vuoden jatko. Tämä jatkosopimuksen pituus oli miellyttävä yllätys. Jussi on edelleen huippuvireessä (92.1% / GAA 1.96) ja tällaisella isähahmolla on myös valtava merkitys niin kopissa kuin kentällä muidenkin pelaamiseen.

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » To Huhti 14, 2016 4:53 pm

Spude kirjoitti:Hatun lähdöstä olen harmissani. Siinä oli jätkä, joka oikeasti osasi arvostaa kaupunkia, seuraa ja etenkin sen kannattajia. Ei siis mitään vammaista kehujargonia, vaan kaikesta näki läpi, että tunteet olivat aitoja. En yleensä teinifanittele mitään pelaajia. Pelaaja on SaiPan nuttua kantava tai ei ole. Hattu on kuitenkin näitä harvoja poikkeuksia, jolle toivon oikein maittavaa uraa siellä, missä se jatkuukaan. Ehkä kohtaamme vielä!


Tähän todella vahva sama. Vuosien varrella on jopa miulle kasvanut tietynlainen pelisilmä pelaajien ulosantia kohtaan, mikä on ns. pakon sanelemaa ja mikä tulee sieltä sydämestä. Niemisen tarina KHL-myynteineen, herkkine vanhojen joukkuekavereiden kohtaamisineen Bluesin paidassa pelatessaan ja katsomon huudattamisineen olisi ehdottomasti ansainnut toisenlaisen lopun, joskin Jussin 2v jatkon tultua julki ymmärrän paljon paremmin miksei Hädi jatkanut täällä. Siellä palaa rinnassa suuri intohimo ja halu pelata mahdollisimman paljon.

Kuten Murmeli edellisessä viestissä mainitsi, on Markkanen edelleen myös tilastojensa puolesta tämän talon herra & hidalgo, nyt on vain löydettävä jostain tämän asian kanssa sinut oleva kakkonen. 18v ihmelupaus ( (c) Pete ) Ville Ruokonen ei taida ihan vielä olla valmis edarin pyöritykseen.

Avatar
Murmeli
Administrator
Administrator
Viestit: 1256
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:22 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Murmeli » To Huhti 21, 2016 12:27 pm

http://www.saipa.fi/uutiset/2016/04/21/ ... aa-saipaan

Markkasen pariksi siis valikoitui Frans Tuohimaa. Viime kausi Allsvenskanissa päättyi nousujuhliin Leksandin riveissä.

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » To Huhti 21, 2016 1:45 pm

Murmeli kirjoitti:http://www.saipa.fi/uutiset/2016/04/21/ ... aa-saipaan

Markkasen pariksi siis valikoitui Frans Tuohimaa. Viime kausi Allsvenskanissa päättyi nousujuhliin Leksandin riveissä.


Maalivahtina ei vielä minkään ikäinen mutta jo kuitenkin muailmaa nähnyt. Tervetuloa onnistumaan itään!

Avatar
Murmeli
Administrator
Administrator
Viestit: 1256
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:22 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Murmeli » Ma Huhti 25, 2016 12:51 pm

Patrick Davis is back. Tervetullut paluumuuttaja, rutkasti hyvää asennetta ja suoraviivaisuutta. Kärpissä ja KalPassa oli vaikeampaa mutta josko taas aidoissa keltanutuissa aukeaisi.

Avatar
Kuha
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 6331
Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 9:37 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Kuha » Ma Huhti 25, 2016 1:36 pm

Murmeli kirjoitti:Patrick Davis is back. Tervetullut paluumuuttaja, rutkasti hyvää asennetta ja suoraviivaisuutta. Kärpissä ja KalPassa oli vaikeampaa mutta josko taas aidoissa keltanutuissa aukeaisi.


Kuten huuto Kauppatorin kulmilla aikanaan kuului

"Patrick Davis come over here!"

Boldasin avainsanan lainauksesta ja lisään vielä, että pelaajan halu tulla tänne on todennäköisesti ollut jälleen kerran todella suuressa osassa. SaiPassa pelataan Davisin vahvuuksiin sopivaa lätkää ja miehen kiima onnistua, olla tekemässä ratkaisuja, auttaa joukkuetta voittamaan oli ainakin edellisellä visiitillä todella kova. Ei nyt ehkä aivan McIntyreen verrattavissa kuitenkaan mutta jossain siellä samassa sektorissa ehdottomasti.

Hendersonista pitäisin myös kiinni, jos miehellä vaan on yhtään kiinnostusta jatkaa uraansa Saimaan rannalla.

Avatar
Wilzzu
Willimiehet
Willimiehet
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Tammi 15, 2014 9:46 pm

Re: Kausi 16/17 - Sannin johdolla Eurooppaan

ViestiKirjoittaja Wilzzu » Ma Huhti 25, 2016 5:27 pm

Kuha kirjoitti:Hendersonista pitäisin myös kiinni, jos miehellä vaan on yhtään kiinnostusta jatkaa uraansa Saimaan rannalla.

Henderson on kyllä sellainen heppu, jonka itsekin haluaisin pitää täällä ensi kaudella. Esiintyi mielestäni ihan edukseen sen pienen hetken ennen kuin meni loukkaantumaan. Näytti myös vähän siltä, ettei ota mitään taka-askeleita ja tykkää aiheuttaa vähän hämminkiä. Olisi kyllä niin Santasen näköinen pelaaja kuin olla ja voi.


Palaa sivulle “Yleisesti lätkästä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa